In deze cursus worden alle stappen voor een indirecte non-retentieve restauratie met hun wetenschappelijke achtergrond behandeld. De cursus duurt een dag en bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een presentatie/lezing over de filosofie achter deze behandeling, waarbij alle stappen en de wetenschap erachter worden besproken. Dit deel vindt plaats van 8:00 uur tot 12:30 uur in een vergaderzaal en omvat vier lezingen:

 

1 Diagnose- en preparatietechnieken.

2 Het voorbereiden van de biobasis (IDS, RC, DME, enz.) en materiaalkeuze.

3 Voorbehandeling van het intaglio oppervlak van de indirecte restauratie.

4 Thermisch gemodificeerd cementeren.

 

Na de lezing is er een lunchpauze in de vergaderzaal.

 

Het tweede deel betreft een live behandeling in tandartspraktijk "De Tandwachters". De behandeling wordt uitgevoerd onder een microscoop en wordt live weergegeven op een scherm. De behandeling kan anderhalf tot twee en een half uur duren.

 

 

In deze cursus krijgen alle deelnemers een behandelkit met alle materialen van de gouden standaard die worden gebruikt in biomimetische restauratieve behandelingen. Met deze kit kan de deelnemer meteen op de eerste werkdag na de cursus het geleerde in de praktijk brengen.  

Elke deelnemer ontvangt twee boeken: het eerste boek is "Glossary of Biomimetic Restorative Dentistry", geschreven door de cursusleider, en een bundel van literatuur. De meeste van deze onderzoeken worden tijdens de presentatie besproken.

Het idee is dat na deze cursus de deelnemers met de geleerde informatie en de ontvangen kit direct biomimetische behandelingen kunnen uitvoeren, zoals indirecte non-retentieve keramische behandelingen.

 

Het plaatsen van de restauratie zal twee weken later plaatsvinden. Deelnemers kunnen weer live aanwezig zijn in de praktijk, of de opgenomen video van de behandeling wordt met hen gedeeld.

Het maximum aantal deelnemers is 3

Eerst volgende cursus datum: 21-09-2024

Kosten van deze cursus inclusief kit en boeken: 1800 euro

Inschrijfformulier