Transparante beugel

Met een transparante beugel kunnen tanden vrijwel onzichtbaar worden rechtgezet. Bovendien zit zo’n beugel comfortabel én is deze uitneembaar, zodat u zonder ongemak kunt eten en drinken en de tanden gemakkelijker kunt poetsen dan met een slotjesbeugel.
Zowel volwassenen en jongeren kunnen hiermee worden behandeld.

De doorzichtige, op maat gemaakte aligners (beugels) worden meestal om de één of twee weken vernieuwd en verplaatsen heel geleidelijk uw tanden en kiezen naar hun ideale positie. Om de geplande bewegingen precies te kunnen uitvoeren, worden er blokjes van wit vulmateriaal op uw tanden geplaatst, zogenaamde 'attachments'.

Voor een succesvol verloop van de behandeling, is het essentieel dat u de aligners tenminste 22 uur per dag draagt.

Inmiddels zijn er veel aanbieders van transparante beugels. Wij werken met Spark en AirSmile .

Elke mond is anders. De kosten verschillen daarom ook. Alleen het boven- of ondergebit kan worden behandeld of beide kaken. De behandeling kan een kleine gebitscorrectie betreffen of juist een uitgebreidere.

Maak een afspraak voor een intakegesprek om te bespreken of een transparante beugel voor u geschikt is en wat de mogelijkheden zijn van deze behandeling!

 

Vaste beugel

De vaste beugel of slotjesbeugel is bedoeld om de stand van tanden en kiezen te verbeteren.

Bij behandeling van boven- en onderkaak wordt gebruik gemaakt van het Insignia  systeem. Hierbij worden de tandbewegingen in 3D gesimuleerd en de brackets en draden speciaal voor u op maat gemaakt om de behandeling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. 

De metalen slotjes, ook wel ‘brackets’ genoemd, worden op alle tanden en kiezen geplakt en op de achterste kiezen worden buisjes geplakt. In de slotjes en de buisjes wordt vervolgens een flexibele, metalen boogdraad gezet, die op zijn plaats gehouden wordt door middel van een metalen klepje. 

Door kracht uit te oefenen duwt de draad de scheve tanden en kiezen 3-dimensionaal geleidelijk in een rechte stand. Naarmate de behandeling vordert, wordt deze draad telkens verwisseld voor een sterkere draad. Veelal moeten tijdens deze beugelbehandeling ook elastiekjes en/of veertjes worden gedragen. Deze kunnen worden bevestigd aan de haakjes op de brackets.

Een slotjesbeugel kan niet worden uitgedaan. Er blijven daarom gemakkelijk etensresten plakken aan de brackets. Tandenpoetsen vraagt daarom extra tijd. Na het plaatsen van de beugel geven wij een instructie hoe te poetsen met een beugel.

Vooral de eerste twee tot drie dagen na het plaatsen kan een slotjesbeugel pijnklachten geven. Het duurt gemiddeld één tot twee weken voordat gewenning optreedt.

Ook als na een behandelingscontrole de beugel is aangepast, kan dit aanleiding geven tot enige dagen last van het gebit, maar veelal minder dan net na het plaatsen van de beugel.

Aan het eind van de actieve behandeling worden de brackets weer verwijderd. Als het gebit tijdens de behandeling goed is verzorgd, is na het uitnemen van de beugel niet te zien dat er slotjes op de tanden waren geplakt.

Een slotjesbeugel is niet alleen bedoeld voor kinderen. Het geeft op alle leeftijden een prachtig resultaat!