Transparante beugel

Met een transparante beugel kunnen tanden onzichtbaar worden rechtgezet. Bovendien zit zo’n beugel heel comfortabel én is deze uitneembaar, zodat u zonder ongemak kunt eten en drinken.
Zowel volwassenen en jongeren kunnen hiermee worden behandeld.

De doorzichtige, op maat gemaakt, aligners (beugels) worden meestal om de twee weken vernieuwd en verplaatsen heel geleidelijk uw tanden en kiezen naar hun ideale positie.

Een transparante beugel is een mooi alternatief voor een slotjesbeugel en een linguale beugel (binnenkant van gebit). Een slotjesbeugel is zelfs met keramische brackets en witte draden zichtbaar en beide soorten beugels zijn moeilijk schoon te houden en ongemakkelijk bij eten.

Inmiddels zijn er veel aanbieders van transparante beugels. Uit het oogpunt van de beste prijs-kwaliteitsverhouding werken wij met AirSmile en ClearCaps. Daarnaast bieden wij ook de eCligner-beugel aan.

Kosten
Elke mond is anders. De kosten verschillen daarom ook. Alleen het boven- of ondergebit kan worden behandeld of beide kaken. De behandeling kan een kleine gebitscorrectie betreffen of juist een uitgebreidere.

De kosten bestaan uit techniekkosten voor de aligners en de tandartskosten.

De totale kosten voor de behandeling met AirSmile voor een kleine correctie aan het bovengebit, duur een halfjaar, bedragen ca. € 1.300,00. Een uitgebreide behandeling met AirSmile van twee jaar aan boven- en ondergebit bedraagt in totaal ongeveer € 3.000,00.

Uiteraard ontvangt u van ons een kostenbegroting.

Wij innen onze nota’s via Anders Medical Factoring. U kunt elke nota in termijnen betalen, met uitzondering van de nota van de techniekkosten (aligners). Deze kosten moet u betalen voordat AirSmile, ClearCaps of eCligner starten met het vervaardigen van de aligners.

Een aanvullende tandartsverzekering vergoedt de behandeling met transparante beugel volledig of gedeeltelijk.

Maak een afspraak voor een intakegesprek (T 0512 – 51 24 51) met onze tandarts voor orthodontie om te bespreken of een transparante beugel voor u geschikt is en wat de mogelijkheden zijn van deze behandeling!

 

Vaste beugel

De vaste beugel of slotjesbeugel is bedoeld om de stand van tanden en kiezen te verbeteren.

De slotjes, ook wel ‘brackets’ genoemd, worden op alle tanden en kiezen geplakt, met uitzondering van de achterste kiezen. Hierom worden metalen bandjes met buisjes aangebracht. In de slotjes en de buisjes wordt vervolgens een flexibele, metalen boogdraad gezet, die met kleine elastiekjes wordt gefixeerd.

Door kracht uit te oefenen duwt de draad de scheve tanden en kiezen 3-dimensionaal geleidelijk in een rechte stand. Naarmate de behandeling vordert, wordt deze draad telkens verwisseld voor een sterkere draad. Veelal moeten tijdens deze beugelbehandeling ook elastiekjes en/of veertjes worden gedragen. Deze kunnen worden bevestigd aan de haakjes op de brackets.

Een slotjesbeugel kan niet worden uitgedaan. Er blijven daarom gemakkelijk etensresten plakken aan de brackets. Tandenpoetsen vraagt daarom extra tijd. Na het plaatsen van de beugel geven wij een instructie hoe poetsen met een beugel.

Er zijn verschillende soorten slotjes. Naast metaalkleurige is het ook mogelijk te kiezen voor tandkleurige (keramische) brackets. Deze zijn wel wat duurder. Daarom plakken wij ze soms bijvoorbeeld alleen in het bovenfront van hoektand naar hoektand.

Vooral de eerste twee tot drie dagen na het plaatsen geeft een slotjesbeugel pijnklachten, vooral bij kauwen en ’s-nachts. Het duurt gemiddeld één tot twee weken voordat gewenning optreedt.

Ook als na een behandelingscontrole de beugel is aangepast, kan dit aanleiding geven tot enige dagen last van het gebit, maar veelal minder dan net na het plaatsen van de beugel.

Aan het eind van de actieve behandeling worden de brackets weer verwijderd. Als het gebit tijdens de behandeling goed is verzorgd, is na het uitnemen van de beugel niet te zien dat er slotjes op de tanden waren geplakt.

Een slotjesbeugel is niet alleen bedoeld voor kinderen. Het geeft op alle leeftijden een prachtig resultaat!

Klik hier voor een gebruiksinstructie voor de vaste beugel.