Wij werken met goede instrumenten en streven naar hoge kwaliteit en duurzaamheid

 

Mondhygiene: Een goede mondhygiene is en MUST voor ons. Daarom zorgen we dat onze patienten een goede mondhygiëne hebben en zullen krijgen. Indien nodig geven we instructie daarover. Een goede mondhygiëne kan een slechte adem, tandbederf en tandvleesaandoeningen helpen voorkomen en kan u helpen uw gebit te behouden naarmate u ouder wordt. Een gezonde mond kan u helpen medische aandoeningen te voorkomen.

 

Weefsel besparend: Wij werken minimaal invasief, wat inhoudt dat we groot respect hebben voor het oorspronkelijke weefsel en dit niet zomaar zullen verwijderen. Alles wat wij ervoor in de plaats kunnen maken is immers van mindere biologische waarde en heeft daardoor meer beperkingen dan het oorspronkelijke weefsel.

 

Cofferdam: Voor de duurzaamheid van ons werk gebruiken we een rubberlapje (rubberdam of cofferdam). De rubberdam is erg belangrijk om het gebied rond de te behandelen tand steriel en droog te houden; het voorkomt dat uw speeksel op de tand spat.
Dit is erg belangrijk voor een succesvolle wortelkanaalbehandeling, vulling en kroonpreparatie, omdat de bacteriën in het speeksel de tand opnieuw kunnen besmetten. Daarnaast zorgt de rubberdam voor een overzichtelijk werkterrein voor de tandarts en voorkomt het dat er stukjes oude vulling in uw mond terecht komen. 

 

Biomimetische restauratieve tandheelkunde: Wij hebben grote interesse in biomimetische restauratieve tandheelkunde. Biomimetisch betekent in feite "het leven nabootsen" en biomimetische tandheelkunde richt zich op het behouden van de intacte tandstructuur en het herstellen van de functie en biomechanica van natuurlijke tanden. Biomimetische tandheelkunde wordt doorgaans toegepast op restauratieve en esthetische tandheelkunde, maar kan op elke tandheelkundige discipline worden toegepast.